Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή προς τους γονείς



                                                                                      
                                                                                 

Αγαπητοί γονείς,

Με τη παρούσα επιστολή, επικοινωνούμε και εφέτος μαζί σας για να ευχηθούμε κάθε ευλογία και χάρη από τον Θεό για τη νέα σχολική χρονιά που ήδη άρχισε, με υγεία, πρόοδο και προκοπή στη μόρφωση των παιδιών σας.

Στις Αποστολικές Διαταγές γίνεται σαφής λόγος για τη φροντίδα των γονέων για τη χριστιανική ανατροφή των παιδιών «εκδιδάξατε υμών τα τέκνα τον λόγον του Κυρίου» αλλά και ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός προτρέπει «άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με» (Ματθ. ιθ΄,14). Μιλάει με αυτόν τον τρόπο διότι η φύση του παιδιού είναι να θέλει τον Θεό. Είναι στην φύση μας να θέλουμε τον Θεό, από την ημέρα που ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο, να θέλουμε τον Δημιουργό μας! Γι΄ αυτό και το θρησκευτικό συναίσθημα ποτέ δεν εξαφανίζεται ούτε παραμερίζεται παρά μόνο εκτροχιάζεται. Και αν εκτροχιαστεί, τότε ο άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος μένει ανικανοποίητος, χωρίς ελπίδα και σκοπό στη ζωή του, αφού δεν φτάνει στον τερματισμό του που είναι η ένωση με τον Χριστό, αλλά περιπλανιέται στις ερήμους, στα αδιέξοδα και στις αποτυχίες.

Δυστυχώς, η κατάσταση της σημερινής νεολαίας δεν μας διαψεύδει. Βλέπουμε που οδηγούνται οι νέοι και κατά συνέπεια όλοι μας. Στην σαρκολατρεία, στην απαξίωση των πάντων, σε μια πορεία χωρίς νόημα, σε μια ζωή γεμάτη πόνο, θλίψη και ναυάγια, που καταρρακώνουν και συνθλίβουν το νέο άνθρωπο.

Αναρωτιόμαστε, γιατί η αγνότητα και η καθαρότητα της παιδικής ψυχής να μη συναντήσει την μητρική αγκαλιά της Εκκλησίας μας; Η Εκκλησία μας δείχνει τον προορισμό μας που είναι η κατά χάρη θέωση! Μας ενώνει με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό προσφέροντας το Τίμιο Σώμα και Αίμα Του! Η Εκκλησία βγάζει Αγίους, Μάρτυρες, Ομολογητές! Σε Αυτή να εμπιστευθούμε τα παιδιά μας, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, αγωνιστές της ζωής χωρίς αδιέξοδα, νέοι αγιασμένοι όπως θέλει ο Θεός! Είδαμε ποτέ κάποιον νέο άνθρωπο που συνδέθηκε με την Εκκλησία να είναι δυστυχισμένος και αποτυχημένος; Ποτέ!

Αγαπητοί γονείς, δείξτε στα παιδιά σας τον ΧΡΙΣΤΟ, φέρτε τα σ΄ Αυτόν! Οδηγήστε τα στο Κατηχητικό Σχολειό, το «σχολείο του Χριστού» το οποίο θα φέρει φως στις παιδικές και νεανικές καρδιές και θα οικοδομήσει πνευματικά αναστήματα που θα σηκώσουν στους ώμους τους την κοινωνία και την Ελλάδα μας.

Στην Ενορία μας θα λειτουργήσουν Κατηχητικά Σχολεία όλων των βαθμίδων.

Αγοριών: Κάθε Σάββατο στις 10:00 π.μ Δημοτικού και 11:00 π.μ. Γυμνασίου- Λυκείου.

Κοριτσιών: Κάθε Σάββατο στις 16:00 μ.μ. Δημοτικού και 17:00 μ.μ. Γυμνασίου – Λυκείου.

Στα πλαίσια των Κατηχητικών Σχολείων θα λειτουργήσει Τμήμα Χειροτεχνίας και Τμήμα Παιδικής Χορωδίας.

Επιπλέον λειτουργεί Εντευκτήριο (αίθουσα ψυχαγωγίας) στο ισόγειο του Φαφούτειου Ιδρύματος όπισθεν του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, εξοπλισμένο με διάφορα παιχνίδια, όπου τα παιδιά θα περνούν ευχάριστα και θα ψυχαγωγούνται όπως θέλει ο Θεός.

Κάθε Τετάρτη 5:00 το απόγευμα θα γίνεται ο Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής για ενήλικες.

Για πρώτη φορά εφέτος θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα Συνάξεις Νέων και Νέων Ζευγαριών με διάφορους ομιλητές.

Αγαπητοί, η Εκκλησία μας καλεί να συμμετέχουμε στις συνάξεις της, ώστε να ωφεληθούμε πνευματικά και η χάρη του Θεού να μας δίνει δύναμη να προχωράμε και να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία στον καθημερινό μας αγώνα.

Ευχόμαστε καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!

                 Με την αγάπη του Χριστού

                   Ο υπεύθυνος Νεότητας
                Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης