Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Προκλήσεις Αιρετικών στο Μεσολόγγι




Σήμερα 14η Ιανουαρίου 2020, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, έγινε κατ’ οίκον διανομή προσκλήσεων αγνώστου προελεύσεως, μέσω των οποίων (χωρίς να φέρουν καμία υπογραφή) καλούνται οι πολίτες να παραστούν σε αίθουσα ξενοδοχείου, όπου θα γίνουν «Χριστιανικές Ομιλίες» για «να δείξουν το νόημα της ζωής».


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ως Επίσκοπος και πνευματικός πατέρας των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ιεράς Μητροπόλεως, καλεί τους αδελφούς Χριστιανούς να διαφυλάξουν τον εαυτό τους από προσκλήσεις και προκλήσεις αγνώστων και αιρετικών.

Ο Μητροπολίτης, δια του παρόντος δελτίου, ενημερώνει όλα τα μέλη της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και παρακαλεί να μην προσέλθουν στις λεγόμενες «Χριστιανικές Ομιλίες», που μέσω της διανομής φυλλαδίων ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να γίνουν τις επόμενες Παρασκευές 17, 24, 31 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Η προέλευση των υπευθύνων και των ομιλητών τους παραμένει άγνωστη.  Έχουμε χρέος, ως Βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να μην παραστούμε σε καμιά από τις συγκεντρώσεις τους, διαφυλάσσοντας τον εαυτό μας από τους αιρετικούς.