Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Έναρξη της νέας πνευματικής περιόδου και των ποιμαντικών δραστηριοτήτων της ενορία μας.

 


Σας περιμένουμε στον Αγιασμό για την νέα Κατηχητική χρονιά την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 10:30΄ το πρωί στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

 Π ρ ό γ ρ α μ μ α   Σ υ ν α ν τ ή σ ε ω ν

Αγοριών: Κάθε Σάββατο στις 10:30΄ π.μ Δημοτικού 
και 10:30΄ π.μ. Γυμνασίου- Λυκείου.

Κοριτσιών: Κάθε Σάββατο στις 16:00΄ μ.μ. Δημοτικού 
και 16:00΄ μ.μ. Γυμνασίου – Λυκείου.
Θα λειτουργήσει αίθουσα ψυχαγωγίας (Φαφούτειο ).


Κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα Συνάξεις Νέων και Νέων Ζευγαριών


Κάθε Τετάρτη 17:00΄ μ.μ. Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής ενηλίκων.
 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας & Ακαρνανίας      

 Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου

                                                                        

                                                                  Εν Αγρινίω τη 11η Οκτωβρίου 2020

 

Αγαπητοί μου αδερφοί, χαίρετε εν Κυρίω.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας από αιώνες με την κατήχηση της δείχνει στους ανθρώπους το δρόμο προς την Αλήθεια και τη Σωτηρία, προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Προβάλει τη ζωή του Ευαγγελίου. Και τί έχει προσφέρει το Ευαγγέλιο του Χριστού μας στον κόσμο! Ισορροπημένες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες χωρίς φοβίες και αδιέξοδα! Σκληρούς και άγριους ανθρώπους που τους μεταμόρφωσε και τους αναγέννησε! Αδιάψευστη αλήθεια μέσα στους αιώνες είναι ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία κατήχησε Αγίους, τα Ιερά Λείψανα των οποίων μυροβλύζουν, ασπαζόμαστε και θαυματουργούν!

Βιώνουμε σήμερα λόγω της ασθένειας του κορωνοϊού, η οποία ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, μια πρωτόγνωρη κατάσταση! Όλα όσα γνωρίζαμε τείνουν να αλλάξουν, η καθημερινότητά μας, οι συνήθειές μας, η εξωτερική μας συμπεριφορά ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας. Όμως αισθανόμαστε πως κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να προσπαθήσουν να εισέλθουν και σε άλλους τομείς, εσωτερικότερους, όπως αυτόν της πίστεως μας.

Η Εκκλησία, ο Ορθόδοξος Ιερός Ναός έχει τοποθετηθεί στο στόχαστρο, ακόμα και η Θεία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού δέχεται ύβρεις και συκοφαντίες. Τιμούμε το σώμα και φροντίζουμε για την αρτιότητα και την υγεία του αλλά πως είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι ο Ζωοδότης Χριστός «ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή» (Ιωάν.11,25) μεταδίδει ασθένεια; Το αδιάψευστο στόμα Του δεν διαβεβαίωσε πως «ὁ πιστεύων εἰς ἐμέ, κἂν ἀποθάνῃ, ζήσεται· καὶ πᾶς ὁ ζῶν καὶ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ ἀποθάνῃ εἰς τὸν αἰῶνα» (Ιωάν.11,26); Τί θα περιμένουμε αδελφοί μου; Ο φόβος και η αμφιβολία που αδιακρίτως διαχέεται να χωρίσουν εμάς και τα παιδιά μας από τον Χριστό;

Με τη Χάρη και τη βοήθεια  του Τριαδικού Θεού και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά και φέτος στην ενορία μας θα λειτουργήσουν Κατηχητικά Σχολεία για νέους, νέες και παιδιά. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών, αυτά θα γνωρίσουν ποιος είναι ο Χριστός, ποια είναι η Παναγία Μητέρα Του, ποιοι είναι οι Άγιοι μας, την αξία της προσευχής (δυστυχώς σήμερα καταργήθηκε και η κοινή πρωινή προσευχή στα σχολεία) και όλα όσα μας διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη μας!

Θα οδηγήσουμε λοιπόν τα παιδιά μας στο Κατηχητικό Σχολείο, το «Σχολείο του Χριστού» όπου θα διδαχθούν αληθινά και αιώνια πρότυπα ή θα τα αφήσουμε έρμαια των προτύπων που προβάλει η σημερινή κοινωνία και η τηλεόραση, τα οποία όταν προβάλλονται στρέφει κανείς το πρόσωπο του από ντροπή προς άλλη κατεύθυνση;

Στην Ενορία μας θα λειτουργήσουν Κατηχητικά Σχολεία όλων των βαθμίδων:

·         Αγοριών: Κάθε Σάββατο στις 10:30΄ π.μ Δημοτικού και 10:30΄ π.μ. Γυμνασίου- Λυκείου.

·         Κοριτσιών: Κάθε Σάββατο στις 16:00΄ μ.μ. Δημοτικού και 16:00΄ μ.μ. Γυμνασίου – Λυκείου.

Στα πλαίσια των Κατηχητικών Σχολείων θα λειτουργήσει Τμήμα Χειροτεχνίας.

Θα λειτουργήσει αίθουσα ψυχαγωγίας (Φαφούτειο ).

·         Κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα Σύναξη Νέων και Νέων Ζευγαριών

·         Κάθε Τετάρτη 17:00΄ μ.μ. Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής ενηλίκων.

Ευχόμαστε καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!

 

                                                                       Με την αγάπη του Χριστού

 

                                                                   Ο υπεύθυνος Νεότητας

                                                                  Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης