Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Συνεχίζεται το προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

 Πλήθος πιστών συρρέουν καθημερινά στον Ιερό Ναό Aγίας Τριάδος Αγρινίου, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία από την περασμένη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, φιλοξενούνται για λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό και τίθονται προς προσκύνηση των πιστών.
      Στα πλαίσια των πλουσίων  λατρευτικών εκδηλώσεων που τελούνται στον Ιερό Ναό, με αφορμή την έλευση και την παραμονή των Ιερών Λειψάνων, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το βράδυ, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Οσίου Ανθίμου του εν Χίω και του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ονησίμου των οποίων η μνήμη εορτάζεται στις  15 Φεβρουαρίου.  

Τα Ιερά Λείψανα  των Αγίων μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, θα φιλοξενούνται στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου το απόγευμα, οπότε και θα γίνει η αναχώρηση του Ιερών Λειψάνων για την Μυτιλήνη, αμέσως μετά τη Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου που θα τελεσθεί στις 5.30 το απόγευμα.