Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018

Εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας Αγίας Τριάδος Αγρινίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.Τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας μας, παρουσίασαν την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του βρεφονηπιακού σταθμού ΟΑΕΔ (Θυσίας & Παπαλέξη Δηματά), εκδήλωση αφιερωμένη στην διπλή γιορτή της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο υπεύθυνος νεότητας της ενορίας μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Τριάντης, ο οποίος αναφέρθηκε στους Νεομάρτυρες και πώς το μαρτύριό τους, έπαιξε σπουδαίο ρόλο στον ξεσηκωμό εναντίων των Τούρκων κατακτητών.

Τα παιδιά μας παρουσίασαν επίκαιρα τραγούδια και θεατρικό με τον βίο και το μαρτύριο της Νεομάρτυρος Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής.

Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα του Κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας, μας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.

Την εκδήλωσή μας, έκλεισε ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά.

Την εκδήλωση τίμησαν οι γονείς των παιδιών καθώς και πλήθος κόσμου.

Με τις εκδηλώσεις αυτές τιμούμε εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία, αλλά αναπτερώνεται και το πατριωτικό μας συναίσθημα.