Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση στην ενορία μας για την ιεραποστολή στην Κινσάσα.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, ιεραποστολική εκδήλωση με ομιλία και προβολή έχοντας γενικό θέμα: «Το φως της Ορθοδοξίας στο Κογκό».

Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός, Πατριαρχικός επίτροπος Κανάγκας  και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα του Κογκό. Ο π.Θεοδόσιος αφού ευχαρίστησε καθηκόντως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά,  για την άδεια και την ευλογία ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, μετέφερε στον Σεβασμιώτατο κ.Κοσμά και στο πολυπληθές ακροατήριο, τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου του Β΄, του ακαμάτου εργάτου του Ιερού  Ευαγγελίου της Αφρικανικής Ηπείρου.
Ο π.Θεοδόσιος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στον μεγάλο ιεραπόστολο της Αιτωλοακαρνανίας Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Στην συνέχεια ανέλυσε τί σημαίνει ιεραποστολή, ιεραπόστολος και ποιά τα απαραίτητα εφόδια των ιεραποστόλων για την προαγωγή του ιεραποστολικού έργου. Βεβαίως, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα του Κογκό και στους πρώτους αειμνήστους ιεραποστόλους Αρχιμανδρίτες Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο και Χαρίτωνα Πνευματικάκη και Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στον νυν Μητροπολίτη Κινσάσα κ.Νικηφόρο, ο οποίος με τον ίδιο ζήλο και με πολύ ταπείνωση συνεχίζει αυτό το σωτήριο έργο. 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριωτάτο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο τον Β΄ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσα κ.Νικηφόρο, διότι επέτρεψαν στον π.Θεοδόσιο να έρθει και να ομιλήσει στη Ιερα Μητρόπολή μας. Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π.Θεοδόσιο για την ομιλία του, για τον θείο ζήλο του, για την αγάπη του προς τους αδελφούς της Αφρικής, αλλά και για το μεγάλο ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στην ιεραποστολή της Αφρικής, ευχήθηκε να του χαρίζει ο Κύριος έτη πολλά, για να κηρύσσει Χριστόν Εσταυρωμένον και Αναστάντα, στις ψυχές των αδελφών της Αφρικής και με τη χάρη του να τους οδηγήσει στην σωτηρία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς, ευχαρίστησε και τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. π. Νεκτάριο Τριάντη για την οργάνωση και την ιδέα για τη υλοποίηση της σημερινής εκδηλώσεως.