Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 15 έως 20 Μαΐου από την ενορία μας.



Πρόγραμμα Εκδρομής στους Αγίους Τόπους

1η ΗμέραΤΡΙΤΗ (15/5/2018)
Αναχώρηση από το Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος με ALITALIAστις 6:20   και άφιξη στο Διεθνή Αερολιμένα Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ στις8:15.
Μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και προσκύνηση του Ιερού Τόπου της Αποκαθηλώσεως, του Φρικτού Γολγοθά και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου του Κυρίου. Προσκύνηση στα ευρισκόμενα εντός του συγκροτήματος του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια «Μη μου Άπτου», «Των Κλαπών», «Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου», «Του Ακάνθινου Στεφάνου» και του «Κίονα της Φραγγελώσεως», και στο Σπήλαιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ισαπόστολο Ελένη.Εν συνέχεια , προσκύνημα στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων: Οδός του Μαρτυρίου, Πραιτόριο, Λιθόστρωτο, Ιερά Μονή των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, Προβατική Κολυμβήθρα της Βηθεσδά, Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου.
Mετάβαση στην Βηθλεέμ στο επιλεγμένο ξενοδοχείο,δείπνο και ξεκούραση.


2η Ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ (16/5/2018)
Αναχώρηση για την Ιεριχώ και προσκύνησηστην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισαίου και στον τόπο όπου ευρίσκεται η Συκομορέα.
Επίσκεψη στην  Ιερά μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και στην συνέχεια μετάβαση στον Ιορδάνη Ποταμό, τελετή εις ανάμνηση της Βαπτίσεως του Κυρίου.
Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Ιερά Μονή του Σαρανταρίου Όρους (του Όρους των πειρασμών του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Συμμετοχή στην αγρυπνία που τελείται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.




3η Ημέρα ΠΕΜΠΤΗ 17/5/2018

Μετάβαση στη Βασιλική της Γεννήσεως, στη Βηθλεέμ, και προσκύνηση του Θεοδέγμονος Σπηλαίου της Γεννήσεως του Κυρίου καθώς και του Σπηλαίου των Σφαγιασθέντων υπό του Ηρώδου Νηπίων. Εν συνεχεία, προσκύνηση στις Ιερές Μονές Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, Προφήτου Ηλιού και επίσκεψη στο Χωρίο των Ποιμένων.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο και ξεκούραση



4η Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/5/2018
.
Αναχώρηση για την Τιβεριάδα και ανάβαση στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, στην Ιερά Μονή της Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος ευλόγησε το Ιερό Μυστήριο του Γάμου τελώντας το πρώτο του θαύμα, και στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Τιβεριάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.


5η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 19/5/2018
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό και επίσκεψη στην Ιερή πόλη των Ιεροσολύμων.
Επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι Μάρθας και Μαρίας στη  Βηθανία και  στο μοναστήρι της Αναλήψεως του Κυρίου.  
Μετάβαση στη Γεσθημανή, προσκύνηση στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα της Υπεραγίας Θεοτόκου και στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου.
Μετάβαση στο Όρος Σιών ,ελεύθερος χρόνος στην παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων.
Επιστροφή  στο επιλεγμένο ξενοδοχείο δείπνο  , ξεκούραση.



6η Ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 20/5/2018
Μετά το πρωινό,μετάβαση  στα Ιεροσόλυμα στο μοναστήρι του τιμίου Σταυρού και στην συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην Λύδα , προσκύνηση του τάφου του αγίου και των ιερών λειψάνων του.

Στη συνέχεια, άφιξη στον  Διεθνή Αερολιμένα Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ στις 19.55για την επιστροφή μας στην Αθήνα . Άφιξη στο Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος στις 22:05.


Για  συμμετοχή  στο  προσκύνημα  παρακαλούμε  επικοινωνήστε  μαζί  μας  στο τηλέφωνο  του  Ναού : 2641022562  
(08:00 έως 12:00 - 16:30 έως 20:00)