Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας μας στη Νάξο.


Με τη χάρη του Θεού η ενορία μας το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Νάξου, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και του Αγίου Νικολάου του Πλανά. Η Νάξος αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων.

Την πρώτη μέρα επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, ο οποίος βρίσκεται στη Χώρα, την πρωτεύουσα της Νάξου. Εκεί προσκυνήσαμε τεμάχια ιερών λειψάνων των Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, Αγίου Νικολάου του Πλανά, Αγίου Αθανασίου του εν Πάρω, Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω και Αγίας Θεοκτίστης της εν Πάρω, τα οποία φυλάσσονται στον ιερό ναό.
Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην Ιερά Μονή Φανερωμένης, η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και προσκυνήσαμε την ιερά και θαυματουργή εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Αθανασίου του εν Πάρω. Το απόγευμα περιηγηθήκαμε στην γραφική πόλη της Νάξου.

Την δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε το γραφικό χωριό Χαλκί στην ενδοχώρα της Νάξου, όπου βρίσκεται ο ενοριακός ναός της Παναγίας της Πρωτοθρόνου που χρονολογείται μεταξύ του 9ου και 10ου αιώνα και στη οποία βρίσκεται τοιχογραφία, που θεωρείται μοναδική στον κόσμο, η οποία απεικονίζει την Θεοτόκο να γνέθει με τη ρόκα στο χέρι. Στη συνέχεια μεταβήκαμε για προσκύνημα στην βυζαντινή Ιερά Μονή Παναγίας Δροσιανής και από εκεί στο όμορφο και παραδοσιακό χωριό της Απεράθου.


Η συμμετοχή των πιστών ήταν μεγάλη ( 60 άτομα ). 
Σκοπός των προσκυνηματικών αυτών εκδρομών είναι η πνευματική ωφέλεια πρώτα και η κατά Χριστόν ψυχαγωγία.

Ευχόμαστε η Παναγίας μας και οι Άγιοι που προσκυνήσαμε να είναι βοήθεια σε όλους, διότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε μόνο η Χάρις του Θεού και η ευλογία των Αγίων να είναι συμπαραστάτες στον αγώνα μας τον πνευματικό αλλά και στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους και όλες και ιδιαιτέρως τους νέους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό της Εκκλησίας μας.