Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου


   Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας κατά τον οποίο προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος και τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π.Μακάριος Αντωνόπουλος.
Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς και τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π.Επιφάνιος Καραγεώργος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων είπε: «Ευχόμαστε ο Ένας της Αγίας Τριάδος, ο Παράκλητος, το Πανάγιον Πνεύμα να δώσει σε όλους σας, στις οικογένειές σας, στα παιδιά σας, έτη πολλά, ευλογημένα γεμάτα πρόοδο… Να ευχηθούμε όμως το Πανάγιο Πνεύμα να έλθει και σε εμάς και σε όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς με τις ενέργειές μας και την ζωή μας, απομακρύναμε το Πανάγιο Πνεύμα από την καρδιά μας και την πατρίδα μας.
Παράδειγμα η αποποινικοποίηση του φοβερού αμαρτήματος της βλασφημίας. Η Ελλάδα, επέτρεψαν μερικοί να βλασφημεί χωρίς κανένα φραγμό τον Τριαδικό Θεό μας, τον Αναστάντα Χριστό μας, την Παναγία μας, τους Αγίους μας….
Εκατομμύρια μάρτυρες και νεομάρτυρες έχυσαν το νεανικό τους αίμα για να μην αρνηθούν τον Χριστό και εμείς σήμερα ελεύθερα τον βλασφημούμε; Ο Θεός μας να μας φυλάξει από καμιά δοκιμασία. Ας έλθουμε λοιπόν όλοι μας σε συναίσθηση και μετάνοια και ας θελήσουμε με συγκεκριμένο πνευματικό αγώνα, να φέρουμε το Πανάγιον Πνεύμα στην καρδιά μας, στη ζωή μας, στην πατρίδα μας…»
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας προεξάρχοντος και ομιλούντος του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου και εφημερίου της ενορίας Αγίου Νικολάου Brooklyn π.Μελετίου Μπουγά. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Αγρίνιο την Δευτέρα το απόγευμα, δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.





Εσπερινός
θεία Λειτουργία

μεθεορτος εσπερινός